DKH Kürdistan alt kurultayını gerçekleştirdi

Demokratik Kadın Hareketi ‘’Kadın Yönetime Kadın İktidara’’ şiarı ile başlatmış olduğu 3. Kurultay kapsamında Kürdistan alt kurultayını Dersim’de gerçekleştirdi

DERSİM (10.01.2016) – Demokratik Kadın Hareketi (DKH) ‘’Kadın Yönetime Kadın İktidara’’ şiarı ile başlatmış olduğu 3. Kurultay kapsamında Kürdistan alt kurultayını Dersim’de gerçekleştirdi.

Demokratik Kadın Hareketi ‘’Kadın Yönetime Kadın İktidara’’ şiarı ile başlatmış olduğu 3. Kurultayı kapsamında Kürdistan Alt Kurultay’ını Dersim’de gerçekleştirdi. Demokratik Kadın Hareketi olarak program ve tüzük tartışmaları yürütülürken aynı zamanda yeni örgütlenme modelleri üzerine fikir alışverişleri yapıldı. LGBTİ ve seks işçiliği üzerinden sunumların gerçekleşmesi ile beraber kadın mücadelesi,  Demokratik Kadın Hareketi’nin çalışma tarzı ve bu bağlamda eylem birliktelikleri, kısa-orta-uzun vadede somut plan programların tasarlanması cephesinden tartışmalar yürütüldü.

İki gün süren toplantılar dahilinde Demokratik Kadın Hareketi Kürdistan alt toplantısı sonlandırdı.

Dersim’de panel düzenlendi

Demokratik Kadın Hareketi ‘’Kadın Yönetime Kadın İktidara’’ şiarı ile başlatmış olduğu 3. Kurultay çalışmaları kapsamında Dersim’de ‘’Toplumsal cinsiyet ve ikili cinsiyet sisteminin yeniden inşası ve eğitim farkındalık atölyesi’’ başlıklı panel gerçekleştirdi.

Demokratik Kadın Hareketi temsilcisi sunumunda ; ‘’ Toplumsal cinsiyet eşitliği, bütün toplumların sorunudur. Eşitliği sağlayıp geliştirmeyi sadece “kadınların ve LGBTİ’lerin sorunu” olarak görmemek gerekir. Bu, elbette kadınların ve LGBTİ’lerin önünün açılmasını ve özerkliklerinin arttırılmasını içerir ama aynı zamanda toplumsal rollerdeki kalıcı değişimleri, aile kurumunu tekrardan tartışmayı, örgütsel pratiklerin ve alışkanlıkların değişmesini de kapsar. Dolayısıyla, LGBTİ’leri ve kadınları olduğu kadar toplumun bütününü ilgilendirir” ifadelerine yer verdi.

DKH temsilcisi konuşmasında, emek eksenli kadın hareketlerinin Heteroseksizm gibi güçlü bir ideolojiyi tartışmadığı ve kadınlık, erkeklik rollerini her gün yeniden üreten bu ideolojiye karşı mücadelenin LGBTİ’leri olduğu kadar, kadın ve erkekleri de özgürleşeceğini vurguladı.

Son olarak, Türkiye- Kuzey Kürdistan’da toplumsal cinsiyet eşitliği uçurumunu görmek için; kadın ve LGBTİ milletvekili sayısı, yerel yönetimlerde kadın ve LGBTİ istihdamı (kendi belediyelerimiz de dahil olmak üzere) mesleklerde kadın-erkek dağılımı, trans ve na-trans kadınların istihdam edilmesi ve eğitim seviyelerine bakmanın yeterli olacağını belirten DKH temsilcisi, Transgender Europe’nin trans cinayetleri raporunu paylaşarak sunumunu bitirdi.

 

Önceki İçerikDHF Dersim Örgütlülüğünden AKP’ye çağrı
Sonraki İçerikGemlik halkı uyuşturucuya ve çeteleşmeye karşı yürüdü