“Taksim bizim, Kızılay bizim, bu sokaklar bizim!”


Ankara’da Demokratik Haklar Federasyonu’nun da bileşeni olduğu Ankara Dayanışması dün Güvenpark’ta 1 Mayıs’ta yaşanan polis terörünü protesto etti

 ANKARA (03.05.2014) – Demokratik Haklar Federasyonu’nun da bilişeni olduğu Ankara Dayanışması dün saat 18.00’da Güvenpark’ta bir araya gelerek 1 Mayıs’ta yaşanan polis terörünü basın açıklaması yaparak protesto etti.

 Birçok devrimci ve demokratik kurumun katıldığı basın açıklamasını Ankara Dayanışması adına, Gezi şehidi Ethem Sarısülük’ün kardeşi Mustafa Sarısülük okudu. Basın açıklamasında ; ” AKP iktidarı, başta Taksim olmak üzere bütün özgür alanları yasakladı.

Taksim işçi sınıfının tarihsel 1 Mayıs alanıdır. Hiç bir nedenle vazgeçilemez. Diğer tüm alanlar da Haziran direnişinde mücadeleyle özgürleştirildi.

 Gezi’den sonra ‘artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek AKP iktidarına meydan okuyanlar, 1 Mayıs’ta sokağa çıkanlar emeğin mücadele gününde direniş meydanlarına sahip çıktı. Bizler bu meydanda şehitlerimizi andık, halk düşmanı AKP iktidarına karşı sesimizi yükselttik. Bizleri kendi çizdiği sınırlar içerisinde hapsetmeye çalışan iktidara karşı özgürlük,  eşitlik, barış ve demokrasi taleplerimizi bulunduğumuz her yerde dile getireceğimiz gibi, direnişle, mücadeleyle özgürleştirdiğimiz sokakları polis şiddetine, faşisme teslim etmeyeceğiz. Bu sokaklar bizim! Taksim bizim. Kızılay bizim” ifadelerine yer verildi.

 Eylemde sık sık ” Taksim bizim Kızılay bizim” , ” 1 Mayıs kızıldır, kızıl kalacak” , “faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

 Basın açıklamasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminin ardından Ethem Sarısülük’ün katledildiği yere gelen kitle, karanfiller bırakarak Ethem’i bir kez daha andı. Gezi şehitlerinin de anıldığı eylem 12 Mayıs’ta Ali İsmail Korkmaz için Kayseri’ye, 21 Mayıs’ta Mehmet Ayvalıtaş için İstanbul’a ve 26 Mayıs’ta Ethem Sarısülük’ün mahkemesi için Sıhhiye’ye çağrı yapılarak sonlandırıldı.

Önceki İçerikDEDEF’ten Dersim Tertelesi eylemine katılım çağrısı
Sonraki İçerik‘38 Xo Vir Ra Nékeme’