Sitemizde 2015 yılının en çok tıklanan 10 haberi

2015 yılını geride bırakırken, resmi web sitemizden en çok tıklanan haberleri derledik

HABER MERKEZİ (30.12.2015) – 2015 yılı geride kaldı. Bu yıl ülkemiz pek çok olaya şahit oldu. 2015 yılını geride bırakırken, resmi web sitemizden en çok tıklanan haberleri derledik.

10 – HPG’den Sultanbeyli eylemine ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi bir açıklama yaparak Sultanbeyli eylemini üstlendi. Açıklamada eylemin detaylarına dairde bilgiler verilerek yaşamını yitiren 3 savaşçının kimlik bilgileri de açıklandı.Yapılan açıklamada eylemin şehit Zilan ölümsüzler taburuna bağlı 3 kişilik bir tim tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. HPG Sultanbeyli eyleminin 24 Temmuz’da hava saldırısında yaşamını yitiren Şervan Varto anısına yapıldığını belirtti.

9 – Devrimci hareketin sorunlu bir uzvu ‘Cephe’!

Devrimci hareketin militan dinamiklerinden olduğu kadar, sol sekter yıkıcı çizgi ve tipik küçük-burjuva anlayışıyla devrimci hareketin sorunlu bir birimidir de ‘’Cephe.’’ Gücü ve yetenekleri oranında karşı-devrimle mücadelede pozitif durmakla birlikte, bu olumlu özelliğini devrimci harekete karşı takındığı yıkıcı ve çatışmacı-kavgacı uç tutum ve pratiğiyle de göze batan yerde durmaktadır. Gerici iktidara karşı devrimci bir eylem gerçekleştirir ama bu arada dışındaki devrimci harekete eleştiri adına saldırıda bulunmayı ihmal etmez. Yaptığı devrimci pratiği adeta devrimci yapılarla bir yarış ve onlara üstünlük sağlama veya daha devrimci olduğunu kanıtlama tarzındaki tipik ergen tavrıyla kullanmaktan asla vazgeçmez. ‘’Cephe’’nin bu özelliğini gerçekleştirdiği son eylemde de görmekteyiz. PHG’nin bir cezalandırma eylemine ilişkin yaptığı açıklamayı hiç alakası olmadığı halde, ‘’Cephe’’ kendi eylemiyle ilgili açıklamasında konu edip ergen polemiğiyle anlamsız bir saldırı tavrı sergilemektedir. Burada özetlediğimiz gelişme ve anlayışı biraz daha geniş ele almak doğru-yararlı olacaktır. Zira çürük ve hatalı anlayışların açığa çıkarılarak ötelenmesine önem vermekteyiz.

8 – HPG’den Dersim açıklaması

HPG tarafından Dersim merkezde polis karakoluna yönelik gerçekleştirilen eyleme ilişkin Halk Savunma Merkezi karargah komutanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada yapılan eylemin dersim Saha komutanlığının bilgisi ve onayı dışında yapıldığı açıklandı. Devletin terörüne karşı gerçekleştirilen bu eylem fedai bir ruhla yapılmıştır denildi.Açıklamada 1 polis’in öldürüldüğü ve 3 polis’inde yaralandığı belirtildi. HPG yaşanan çatışmada Rezan Erzurum(Rıdavan İpek)’in şehit düştüğünü, Brusk Dersim (Baran Çetinkaya) isimli gerillanın da yaralı olarak düşmana esir düştüğü belirtildi

7- HPG’liler asker ve polise sokağa çıkma yasağı getirdi

Muş’un Varto ilçesinde dün akşam sıralarında ilçe merkezine giren HPG’liler asker ve polisle girilen çatışmanın ardından Varto’da kontrolü ele geçirdiler. Gece saatlerinde polis ve askerlerin karakollara çekilmesinin ardından ana caddelere hendekler kazılırken giriş çıkışları ise HPG gerillaları denetliyor.

6- MKP/PHG İlhami Yıldırım eylemine ilişkin açıklama yaptı

Maoist Komünist Partisi (MKP)’nin şehirlerdeki askeri kanadı olan Partizan Halk Güçleri (PHG) İlhami Yıldırım’a yönelik yapılan askeri eylemle ilgili açıklamada bulundu. PHG açıklaması şöyle:

“Çeşitli milleyetlerden emekçi halkımıza;

10 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Çekmeköy’de MKP-PHG militanlarınca AKP bürokratlarından İlhami Yıldırım’a saldırı eylemi düzenlenmiştir. Eyleme müdahale etmek için öne atılan koruma görevlisi etkisiz hale getirilmiş, hedef alınan İlhami Yıldırım bu seferlik kurtulmuştur.

İlhami Yıldırım Gezi İsyanı sürecinde AKP’nin suçlarına ortak olmuş binlerce bürokrattan biridir. Kamoyu onu attığı twitlerden iyi tanır. Emperyalizme ruhunu satmış taşra tüccarlarının partisi AKP’nin yapı taşları böylesi kişiliklerden mamüldür. Gezi İsyanı ve 17 Aralık Operasyonları AKP’nin tabandan tabandan tavana komple bir ahlaksızlık hareketi olduğunu alenen tescillemiştir.

5 – MKP/PHG’den Altınbilek ve Yıldırım açıklaması

Maoist Komünist Partisi (MKP) önderliğindeki Partizan Halk Güçleri (PHG) bir açıklama yayınlayarak Fehmi Altınbilek’in cezalandırmasını ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Yapılan açıklamada Fehmi Altınbilek’e dair istihbari bilginin nasıl edinildiği açıklandı. PHG ayrıca Şubat ayında İlhami Yıldırım’a yönelik eylemin ardından Yıldırım’ın özür dilediğini ve soruşturmaya dair polis bilgilerini aktardığını da açıkladı. Yıldırım’a 1 hafta süren veren PHG, Yıldırım’ın Haziran Ayaklanması şehitlerinin ailelerinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

4 – TKP/ML TİKKO Ali Doğan Firik’i cezalandırdı

TKP/ML TİKKO gerillaları Dersim’in Hozat İlçesine bağlı Kırnik (Buzlupınar) civarında Ali Doğan Firik adlı bir kişiyi cezalandırdığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Ali Doğan Firik 16 Temmuz 2015’de öğle saatlerinde cezalandırıldı. Cezalandırmanın gerekçesiyle ilgili yapılan açılamada; “Ali Doğan Firik adlı unsur, uzun yıllar partimiz TKP/ML ile çeşitli düzeylerde ilişkilenmiştir. Son olarak gerilla güçlerimizle 2006 sürecinde ilişkilenmiş, bu süreçte saflarımızda örgütlenmiştir. Bazı görevler verilen bu unsur partimizden ve bizimle bağlantılı olarak HPG güçlerinden para almış fakat bu paraları içki ve fuhuş ortamlarında çarçur etmiştir. Yine halktan partimizin adını kullanarak para toplamış, tehdit etmiş; kısacası partimizin adını kirli emellerine alet etmeye çalışmıştır.

3 – İlhami Yıldırım özür diledi!

Maoist Komünist Partisi’ne bağlı Partizan Halk Güçleri şubat ayında İlhami Yıldırım’a yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Yıldırım eylemden kurtulmaya başarmıştı. MKP eylemi İlhami Yıldırım’ın Twitter’dan halka karşı hakaretler içeren tweetler attığı için yaptığını duyurmuştu.

Yıldırım, Okmeydanı Cemevinde polis kurşunuyla katledilen Uğur Kurt’un hayatını kaybetmesinin ardından hakaret içeren tweetler atmıştı. MKP/PHG Fehmi Altınbilek’e yönelik eylemin açıklamasında Yıldırım’a da değinmiş.;  “Şubat ayında örgütlülüğümüzün saldırısından kıl payı kurtulan bürokrat İlhami Yıldırım eylem sonrasında çeşitli kanallardan gönderdiği aracılarla “pişman olduğunu, AKP’li olmadığını, bir anlık heyecanla o tweetleri attığı” ve eylem sonrası polisin soruşturmada ne aşamada olduğuna ilişkin bilgileri tarafımıza iletmiştir. Bu konuda özür dilemesi gereken öncelikle ailelerimizdir. Kendisine halkımıza hakaret ettiği kanaldan (Twitter) özür dilemesi için 1 hafta süre veriyoruz.” demişti.

Açıklamadan üç gün geçmesinin ardından İlhami Yıldırım halka karşı hakaret ettiği kanaldan halktan ve ailelerden özür diledi

2 – MKP Fehmi Altınbilek’in cezalandırılması eylemini üstlendi

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya, Ali Haydar Yıldız ve Mahir Çayan başta olmak üzere sayısız komünistin, devrimcinin katili olan , Jitem ve Kontrgerilla gibi kanlı ölüm mangalarında aktif görev yapan Fehmi Altınbilek’in 7 Haziran günü İstanbul Beşiktaş’ta cezalandırılması eylemini Maoist Komünist Partisi(MKP) üstlendi. MKP eylemi kendisine bağlı  Partizan Halk Güçleri’nin yaptığını duyurdu.

1 – DHF ve HDP ittifakı gerçekleşti

DHF ve HDP ortak açıklama ile 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde ittifak yapacaklarını açıkladılar.

Yapılan ortak açıklamada “Gericilerin, devrimci ilerici kesime dayattıkları seçim barajını tarihsel haklılığımızdan gelen güçle parçalayarak, halklarımıza yönelik planlanan kapsamlı saldırılar karşısında barikat olacağımızı, hem seçim sürecinde, hem de seçim sonrasında gericiliğe karşı birlikte hareket edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” denildi.

 

Önceki İçerikDemirtaş: Linçin başını Cumhurbaşkanı ve Başbakan çekiyor
Sonraki İçerikYeni kavga yılında devrim umudunu dahada büyütelim!