HABER MERKEZİ(28.11.2017)- Halkın Günlüğü ile dayanışma etkinlikleri devam ediyor. Merkezi siyasal bir içerikle ele alınan Halkın Günlüğü ile dayanışma etkinliklerinin Avrupa ayağı çeşitli çalışmalarla sürüyor. Bu dayanışma etkinliklerinden biride İsviçre’nin Basel şehrinde gerçekleştirildi.
Sömürülen sınıfların, ezilen inanç guruplarının ve mazlum Kürt ulusunun sesi ve mücadele mevzisi olan Halkın Günlüğü ile, İDHF (İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu) tarafından, “Faşizmin Saldırılarına Karşı Ezilenlerin Sesi Olan özgür Basınla Dayanışmayı Her Alanda Büyütelim” şiarı ile, İsviçre’nin Basel kentinde bir dayanışma etkinliği düzenlendi.
Olumlu bir atmosfer ve kitle katılımı ile etkinliğin ilk bölümü, en son Munzurlarda ölümsüzleşen, Eren Tali, Fırat Taşkın, Eylem Zeytin ve Cemile Kocakaya şahsında, devrim ve komünizm savaşçılarını anmakla başladı. Ölümsüz yoldaşların mücadele süreçlerinden kesitler sunan sinevizyonun ardından, yoldaşları ve devrimci örgüt-kurumların, devrim ve komünizm davası için toprağa düşenlere ad ettikleri konuşmaların ardından anma etkinliği bitirildi.
Planlanan programa göre devam eden etkinlik, Halkın Günlüğü gazetesinden gelen mesajın okunmasından sonra, Veysel Aydın sahne aldı. Zazaca-Türkçe türkü ve marşlarla, beğeniyle dinlenen Veysel Aydın’dan sonra gece tertip komitesinin, sürece, Sosyalist- devrimci basına ve düzenlenen etkinliğin amacına vurgu yapan açıklaması okundu.
Yarım saatlik aranın ardından, etkinliğin ikinci bölümü, HDK-Avrupa temsilcisi Demir Çelik’in, Kürdistan, Ortadoğu, Türkiye gelişmeleri, Türk hakim sınıflarının gerçekleştirdiği kapsamlı saldırılar ve bunların karşısında demokrasi güçlerinin alması gereken tavır içerikli konuşması ile başladı. Ardından HDP çatısından “TC” meclisine giren SMF adayı Erdal Ataş sahneye çıktı. Emperyalizm süreci, geldiği aşama ve uyguladıkları politikaların siyasal-ideolojik-iktisadi temelleri, hegemonya savaşlarıyla Ortadoğu başta olmak üzere dünyayı kan gölüne çevirmeleri ama aynı zamanda çaresizlik – çürümüşlüğünü ve bu egemenlik çizgisinden beslenen “TC” yönetim sisteminin niteliği, demokrasi güçlerinin, işçi sınıfının, köylülüğün, Kürt ulusunun maruz kaldığı kapsamlı saldırıları, önemli vurgularla konuşmasında katılımcı kitleyle paylaşan Ataş, etkinlik alanına farklı bir coşku kattı.
Bazı devrimci, alevi kurum ve derneklerden gelen mesajların ardından, politik mesajların ve sürece dair alınması gereken tavırların öne çıktığı ve katılımcı kitle tarafından büyük bir dikkatle dinlenen etkinlik, Grup Munzur’un sahne almasıyla coşku daha da arttı. Grup Munzur’un yaratıcı emeğiyle söylenen kavga türküleri, etkinliğe farklı bir anlam kattığı gibi, tüm katılımcı kitle tarafından, coşku ve beğeni ile dinlendi.
Ölümsüzleşenlerin mücadele yeminleriyle başlayan etkinlik, akıcı ve düzenli bir program, katılımcıların etkinliğin akışına uygun doğal disiplini ve Munzur’un kavga türkülerinin coşkusuyla, başarılı bir şekilde sonuçlandı.